Bodensee – søen som deles mellem fire lande

Fakta:
Bodensee er Centraleuropas tredje største sø, og grænser op til både Tyskland, Schweiz, Østrig og Liechtenstein. Den er 63 km lang, op til 14 km bred og har en maksimal dybde på 252 meter. Søen får tilført vand fra 236 floder og bække, hvoraf Rhinen er den kendteste og mest betydningsfulde. Rhinen løber således igennem søen og fortsætter sit løb til den munder ud ved den hollandske kyst.

Solnedgang over Bodensee

Vi slog først lejr den 7. maj ved den del af søen, som kaldes Untersee. Ved et meget naturskønt område, hvor campingpladsen (igen) ligger helt ned til søen. Vi var heldige at få en plads med udsigt over vandet og tæt på ophalerstedet, hvor der dagen igennem var stor aktivitet med at isætte og ophale både. Søen er meget ren og der fiskes ivrigt både langs brederne, men især fra de mange småbåde, som trods alt ikke fylder meget på den kæmpestore sø.

Livlig aktivitet ved søen

Untersee er den del af Bodensøen, som ligger tættest på det område, hvor søen forvandles til Rhinen, og løber videre ind i Schweiz. Vi havde valgt at overnatte her, da vi gerne ville sejle en tur op ad Rhinen, og allerhelst hele vejen til Schaffhausen, hvor floden danner Europas største vandfald. Efter et par dag med cykelture i den skønne natur, tog vi afsted med en af de mange turbåde, som hver dag besejler søen og som standser ved alle de små landsbyer både på den tyske bred ved søen og den schweiziske side.

Diessenhofen en af de mange, smukke byer langs Rhinen

Efter to en halv time på Rhinen, nåede vi Schaffhausen, og fik lejlighed til at se Rheinfall, som naturligvis ikke tåler sammenligning med Niagara Falls, men alligevel. Det er det største vandfald, vi har i Europa, og det var et imponerende syn at se de vældige vandmasser og den kraft de besidder.

Når man kommer tæt på vandfaldet er det svært at høre andet end vandets brusen
Vil man betale, kan man blive sejlet ud på klippen i midten

Tilbage igen mod vores lejr, og denne gang tog turen en time længere, da vi skulle sejle mod strømmen.

Det sidste stykke fra havnen til vandfaldet foregik i dette tog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *