Med kurs mod Dolomitterne

Vi har nu besluttet at vende snuden mod nord, dog med en sådan hastighed, at det gode vejr kan følge med os. Efter vores korte ophold ved den, efter vores mening, knapt så charmerende sø, Lago Trasimeno, er vi fokuseret på at finde et mere besnærende sted. Strande har vi fået nok af i Spanien, gamle byer med middelalderligt islæt har vi set i rigt mål og selvom Toscana er vidunderlig, har vi også her brugt vores kvote. Så kursen er sat mod de mere barske bjerglandskaber.

Den 1.maj om morgenen kørte vi fra campingpladsen ved Trasimeno, og havde sat hele dagen af til at køre nordpå. En del af de italienske motorveje er i så dårlig forfatning, at det i mere end én forstand er en rystende oplevelse. Vejene her overgås kun af de belgiske med hensyn til elendighed.

Vi havde udset os vores næste overnatning ved en sø (kan kun blive bedre end sidst) lige syd for Dolomitterne, omkring Bassano. Vi havde kun læst lidt om stedet, så vi var lidt spændte. Floden Cismon udspringer højt oppe i Dolomitterne og løber igennem en del større og mindre bjergbyer, før den flader ud på Veneto sletten og endelig løber ud i bugten syd for Venedig. På et sted danner floden en lille sø, Lago di Corlo. Søen er vist nok dannet ved hjælp af en dæmning i 1954. Rundt om søen er der stejle klipper, men også et lille stykke nogenlunde fladt land på den ene bred. Lige nok til, at der kan ligge en lille campingplads. Det er SINDSYGT smukt og helt uforstyrret. Det er svært ikke at sidde med et kæmpesmil og glæde sig over, at der findes sådanne små oaser.

Et kig ud over søen fra vores autocamper
Se mig!
Det er kunst
En salamander lå og solede sig på stien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *