Water and wellness

Val d’Orcia er opkaldt efter floden Orcia, som løber gennem dalen. Om sommeren er det dog så som så med vand, da floden tørrer næsten helt ud. Ikke desto mindre er Orcia dalen kendt for sin helt utrolige frodighed og skønhed. Græsmarker, kornmarker og rapsmarker forandrer landskabet i takt med årstiderne, og Cypresserne rejser sig som høje slanke kegler. Vinmarker blander sig i landskabet med et løfte om, at der igen til næste efterår kan høstes sangiovese grosso druer, der presses til Brunello vin. Lige nu er det hele bare grønt, i mange nuancer.

 

 

 

Vi forlod Montalcino for at køre en tur til Bagno Vignoni, og opleve en af områdets ældgamle wellness bade. Allerede i romertiden fandt man ud af, at der fra 1000 meters dybde strømmer varmt, svovlholdigt vand op.
Det blev grundlaget for at etablere denne kurby, hvor det var muligt at tage varme, helbredende bade.

Resterne af de gamle installationer på toppen

I dag strømmer der fortsat 52 gr. varmt vand op, som samles i et stort bassin midt i byen, hvorfra det strømmer gennem en kanal, og ned ad klippesiden til et bassin længere nede i dalen.

Her er den varme kilde, som er hele grundlaget for byen
Carina får dyppet tæerne i det varme vand i kanalen

Aflejringernehar efterhånden givet klippen en meget særpræget udseende.
Desværre fandt vi først ud af senere, at man rent faktisk har mulighed for at bade i et af bassinerne. Det ville jo have været dejligt med et dejlig varmt svovl/mudderbad.

Selvom vandet er løbet ned ad klippen er det stadig varmt

I 1800 tallet fandt man ud af at udnytte vandet til at drive vandmøller, som er bygget ind i klipperne i fire etager.

Møllerne og kværnene er indbygget i klippen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *