Et nyt vindistrikt

Vi forlod vores luksus camping i Chianti lørdag den 28, kl 10:00. I alt fik vi vandret 35 km på fire dage, i meget kuperet terræn. Så det har været godt for krop og sjæl. Kursen blev dernæst sat mod endnu et af Italiens berømte vindistrikter. En del mindre end Chianti, men til gengæld i den dyre ende af den ønologiske skala. Vi skal til Montalcino, hvor den ekslusive Brunello vin fremstilles.

En tavle i byen viser de mange større og mindre producenter af Brunello Di Montalcino

Byen Montalcino, ligger på en bakketop, så det er endnu engang forbundet med udfordringer at få svinget “huset” rundt og finde en egnet plads til det. Takket være vores faste ven ACSI, som er en bog for autocampere, hvori der er opført en del gode pladser rundt om i Europa, vidste vi, at der var flere vinproducenter, som med glæde tilbyder husly for autocampere, med forventning om at sælge deres vin til gæsterne.

Croce Di Mezzo er en af de efterhånden mange vinproducenter, som har valgt at satse udelukkende på at dyrke Sangiovese druen til fremstilling af Brunello vin. Tredje/fjerde generation af familien driver en mindre vingård med fremstilling af 15-20.000 flasker årligt.
Ind i gården, af med cyklerne og afsted mod byen for at se lidt på udvalget. Vi havde aftalt en vinsmagning på gården hos Roberto og Barbara senere på eftermiddagen.

Indgangen til vinkælderen hos vore værter

Montalcino er lidt ligesom Brunello vinen. Lidt for overvurderet og meget dyr. Men holder man pungen i lommen, er det en smuk by, med en fantastisk udsigt.

Udsigt fra Fortezza Di Montalcino. I den gamle borg afholdes hyppigt vinsmagninger

                         
Efter et par timer i byen var vi klar til at cykle de tre kilometer ned ad bakke til dalen, hvor vi skulle smage på tre Brunello vine og en Grappa.
Vi købte ingen vin, men det var en dejlig afslutning på en lang dag

Åh, disse smukke vinmarker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *