Chianti til krop og sjæl

Chianti regionen er opdelt i otte kommuner, hvoraf halvdelen er beliggende i Firenze provinsen og den anden halvdel i Siena provinsen.
Chianti er naturligvis et stort vinområde, men det er også et område, som i den grad udtrykker den toscanske natur, med smukke, grønne bjerge og dale. Cyprestræerne vokser om kap med egetræerne og små kilder springer frem i bjergene og danner mindre og større vandfald på deres vej ned ad klipperne. Skal man opleve Toscana, er Chianti således et godt valg.

De smukke vinmarker

 

 

 

De smukke bjerge

Efter vores seneste overnatnng i den lille by, Certaldo, kørte vi ad små, snørklede, men alligevel fremkommelige veje gennem en del af Chianti området. Efter tre timer nåede vi frem til vores destination, som er en højtbeliggende campingplads, hvorfra der udgår mange trekkingruter og cykelruter.

Første dag på trekking. 7 km og højdeforskel på 300 meter

Pladsen åbnede for en ny sæson, da vi ankom, den 21.april. Det er et fantastisk område, og en ikke mindre fantastisk campingplads. Faktisk må det nærmere betegnes som et hotel, med værelser spredt rundt om i den egeskov, som området består af. Der er mere end 150 små hytter, som i højsæsonen udlejes for mere end 1000 kr pr. døgn. Men så er her også en super restauranter, barer, butik, store swimmingpools og jacuzzi. Heldigvis er der også 40 pladser til autocampere. Selvom det endnu er langt fra højsæson er alting åbent, og der allerede en del gæster.

Luksushytte med to dobbeltværelser, to badeværelser og en tv stue
Stort pool område med barer og restauranter

Kombinationen af lange vandre- og cykelture i skøn natur og forkælelse ved poolen er lige det, vi vil have. Så Camping-Village Orlando in Chianti bliver nok vores base den næste ugestid.

En tilfreds mand
En tilfreds kvinde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *