Lucca tur/retur

Som tidligere nævnt har vi valgt vores nuværende adresse ud fra, at vi nemt kan komme frem til nogle af de ting, vi gerne vil se. Første stop Lucca. Turen ser således ud: 4 km på cykel langs vandet til stationen, herefter 20 minutter med tog, og så står vi udenfor bymuren til Lucca.

Udsigt over Lucca fra toppen af tårnet Torre Guinigi

Det er en fantastisk hyggelig by, omkranset af en mur, som man i øvrigt kan gå, cykle eller løbe på. I alt 4 km hele vejen rundt. Der er en håndfuld kirker og mange af de sædvanlige små stræder med charmerende gamle bygninger. De første  mure blev bygget helt tilbage i romerriget, og siden er der blevet bygget nyt og bygget til.

Nogle gange har det medført en underlig kombination af byggestile og materialer henover flere århundreder. Mange af Luccas gamle bygninger er derfor mere charmerende end de er harmoniske.

Domkirken San Martino, som består af et klokketårn fra 1100 tallet, og resten af kirken, som er opført 100 år senere. En mærkelig asymmetrisk bygning, hvor kirken er i marmor og tårnet delvist i sten og den øverste del i marmor.
Kirken San Michèle med den underlige gavl, som er meget større end selve skibet, hvilket skyldes at alle pengene blev brugt på den kunstnerisk udformede gavl, hvorefter resten måtte fremstilles i en discount udgave.

Lucca er også tilhørssted for mange kunstnere og kreative sjæle, så det er ikke svært at finde kunst af enhver art…. og kvalitet.

I baggrunden skimtes Torre Guinigi med de fem egetræer

Vi tilbragte dagen med at udforske de gamle bygninger, små stræder og så finde en bikini til Carina. Vi hvilede vores ømme fødder og fyldte vores sultne maver på Piazza Anfiteatro, som oprindeligt er et gammelt romersk amfiteater, og i dag er en oval plads med små cafeer og restauranter.

Pizza quattro stagioni

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *