Vores første base i Toscana

Vi forlader Ligurien om morgenen, den 16. april og sætter kursen sydpå mod Toscana. Men hvor skal vi starte og hvor skal vi slutte? Vi vil jo gerne opleve så meget af området som muligt, men vil heller ikke bruge for meget tid på at køre ad snirklede bjergveje i et forsøg på at finde en ny overnatningsmulighed hver dag. Ved tilfældighedernes medvirken ender vi ved havnebyen Viareggio, da vi efter at have fyldt køleskabet op med proviant, kører langs stranden udenfor byen. Vi finder en dejlig campingplads, som ligger perfekt for de kommende dages udflugter, på cykel, med tog og i vandrestøvlerne.

Det mondæne hotel Principe Di Piemonte

Viareggio er dels en prominent ferieby med mondæne hoteller fra starten af nittenhundredetallet. De ligger langs den brede palmeboulevard med et utal af restauranter. Men Viareggio er også kendt over hele verden, for sin fremstilling af luksus yachts. Det ene værft efter det andet fylder landjorden omkring havnen, og i det store havnebassin ligger den ene kæmpe store yacht efter den anden.

Et af adskillige yacht værfter – Azimut Benetti
Sejlskibet i baggrunden måler over 50 meter!

Aldrig har jeg set så mange millionærskibe samlet  et sted. Det overgår selv Monaco. Og de er alle spritnye, og venter på at bliver afleveret til deres ejer, som formodentlig er en arabisk sheik, en oligark eller en italiensk mafioso. Her er 140 fod blot en lille båd.

Et par mindre skibe klar til afhentning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *