Vi fortsætter den kulturelle rejse

Efter gårsdagens kulturelle oplevelse i Sevilla, følte vi os klar til at tage fat på endnu en af de store “must see” historiske monumenter i Spanien, nemlig Granada og Alhambra. En hurtig beslutning og en rask køretur på tre timer, så var vi klar til at slå lejr ved en lille landsby, med udsigt til de sneklædte Sierra Nevada bjerge. Som sædvanlig havde vi lige sikret os, at bussen holdt udenfor vores campingplads, så vi nemt kunne komme til Granada.

Udsigt fra campingpladsen

Der er 20 kilometer til Granada herfra. Turen tager 30 minutter med bus ad snoede veje. Og hold nu fast, det koster bare 1,80 Euro, svarende til 13,50 kr. En tur, der i længde og tidsforbrug ville koste omkring 60-70 kr. i Danmark. Granada er meget præget af dens muslimske fortid, og især i bydelen Albayzin er mange bygninger, restauranter, butikker og mennesker af muslimsk og marokkansk herkomst. Det giver en helt speciel atmosfære, og når man går gennem de snævre, snoede stræder og gader i Albayzin, føler man til tider, at man befinder sig i Marokko og ikke i Spanien.

Alt godt fra Marokko
Frokost på en marokkansk restaurant. Carina bestiller en øl!

Selvom vi lige havde været i Sevilla, og havde oplevet den interesse, der er for at opleve de store seværdigheder, var vi ikke lige forberedt på den “hype”, der er for at komme ind og se Alhambra. Vi var godt klar over, at det gamle slot ikke bare står og venter på, at vi skal komme forbi. Og en enkelt time eller to i kø var vi da også klar til. Men desværre. Der udstedes 6000 billetter pr. dag, og de er stort set alle sammen bestilt på forhånd. Så med mindre man har bestilt tid god tid i forvejen, kommer man ikke i audiens. Så vi måtte nøjes med at opleve Alhambra udefra og på afstand.

Et imponerende bygningsværk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *