Afrika i sigte

Påskelørdag og en ny oplevelse. Vi er nået til det sydligste punkt i Spanien, kun 15 km fra Afrika. Her ved byen Tarifa forvandles Middelhavet til Atlanterhavet, hvilket skaber en helt anderledes kyststrækning. Strandene er nu ikke længere små og stenede, men sandet her er hvidt og fint. Store, brede strande uden en eneste sten strækker sig kilometer efter kilometer, og sammen med den hårde, oftest vestenvind, er her skabt de ideelle forhold for surfere. Boardsurfere, windsurfere og især kitesurfere strømmer til stedet, og med deres indtog hersker også en helt anderledes livsstil og atmosfære. Det er mere afslappet, langhåret og ungdommeligt her, og pengene og tiden prioriteres anderledes end langs kysten ved Costa del Sol. Butikkerne i den gamle del af Tarifa sælger surfudstyr, surfertøj samt lædervarer og bijouteri, som er en hippie værdig.

Med Afrika i baggrunden

Da vi ankom var der en perfekt vestenvind og himlen var fyldt med hundredevis af drager tilhørende kitesurferne, som dominerede i havet. Men i dag er vinden vendt og er blevet østlig og meget hård. Over 13 m/sek og vindstød, som er meget kraftigere. Der er rødt flag, og ingen overhovedet i vandet. Surt, hvis man er kitesurfer, og har afsat sin Påskeferie til at være på vandet. Havde vi ikke oplevet synet af de mange drager i går, ville det have været vanskeligt at forestille sig, hvordan det ville se ud. Da vi nu havde stranden for os selv, gik vi en lang tur i dag. Carina var i sit rette element, og nærmest strålede af lykke. Lommerne blev fyldte med muslingeskaller og andet godt fra havet.

Vi bor på en campingplads lige ud til stranden ( stranden er ca. 200 meter bred), tre kilometer udenfor Tarifa. Vi kan sidde og kigge ud over Gibraltar Strædet, med Afrikas kyst i baggrunden, og se de mange skibe, som sejler forbi døgnet rundt. Endnu har vi ikke set ud over havet, uden at der er adskillige  skibe i sigte.

Et evigt aktuelt budskab

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *