Påskens store betydning

Gennem de seneste to uger, har vi rundt omkring på vores tur oplevet, hvordan forberedelserne til årets vigtigste højtid er blevet intensiveret.  Strandene er blevet ryddet op, gaderne og pladserne er blevet renset, og der er blevet opstillet podier og scener og opsat afspærringer, alt sammen for at kunne fejre Påsken med god samvittighed. Påsken eller Semana Santa, som højtiden kaldes i Spanien, fejres med pomp og pragt, og med en højtidelighed og religiøs overbevisning, som vi ikke kender til i Danmark. Skærtorsdag og især Langfredag er der procession gennem stort set enhver by, også de små landsbyer. Optogene, som nærmest virker middelalderlige i deres fremtoning, foregår ved at forskellige religiøse broderskaber bærer såkaldte Pasos gennem byen. Pasos er figurer af henholdsvis Jesus på korset og Jomfru Maria. Figurerne skulle efter sigende være meget tunge, så de mange bærere føler byrden på deres skuldre Foran disse pasos, går en gruppe af kutteklædte mennesker, som får det hele til at virke noget uhyggeligt og middelalderligt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *