Velkommen til de riges paradis

Så er vi i Marbella. Stedet hvor de rige færdes året rundt og konkurrerer i at opføre den største villa eller anskaffe den største båd. Vi ankom i går til en strand udenfor Marbella, i et område, der hedder Puerto Bañus. Vi havde ingen ide om, hvor vi skulle hen, men havde blot besluttet at køre ned til havet og finde en egnet parkeringsplads med udsigt til vandet. Ved et tilfælde ender vi i et af de mest eksklusive områder ved Marbella. Vi parkerede vores hus helt ned ved stranden, med adgang til morgenbad i havet, undendørs bruser og WC faciliteter. Alt sammen gratis!

Herfra går der en lang promenade langs stranden ind til Marbella. Det vrimler med mennesker, der går ture, løbere, som ihærdigt forsøger at sætte nye rekorder og cyklister, der zig zagger sig gennem myldret. Det er fantastisk at cykle på promenaden med stranden og havet på den ene side og de store villaer og lejligheder på den anden side.

 

Har man ikke lige 15 mio til en kæmpevilla, hvilket er udbudsprisen på El Martinete, som skjuler sig bag murene (vi taler naturligvis Euro), kan man nøjes med at købe en lejlighed i en af de mange Beach Clubs til en tiendedel af prisen. Omgivet af høje hegn og vagter, sikres det, at man ikke forstyrres af fattigrøve, som hverken kan komme endsige kigge indenfor

Marbella er luksus i overflod. Bulgari, Gabana, Tom Ford, Versace…. de er her alle. Butikker side om side, hvor fruen kan få brugt nogle af sine lommepenge-millioner.

                

Okay, Marbella by er også andet og mere end ligegyldig luksus. Den gamle del af byen er ualmindelig smuk, med snævre gader, fyldet med spændende butikker og restauranter. Desværre må vi bare konstatere at prisniveauet i Marbella er DOBBELT så højt, som i flere af de andre byer, vi har besøgt.  Una cerveza med udskænkning er nu nået op på 5 Euro.

Vi tog en båd fra Puerto Bañus til Marbella. En kort tur på 20 minutter, men så fik da set området fra søsiden, og i dejligt solskin og 23 grader er det jo altid en fornøjelse at sejle. Dagen i dag var også tidspunktet for årets første dukkert i havet. Det er helt sikkert varmere end hjemme i Ebeltoft Vig. Sangria på stranden og aftensmad udenfor kl 21…. hvad skal vi så hjem for?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *