Malaga, en skøn blanding af gammelt og nyt

Ved første øjekast virker Malaga måske ikke særlig interessant eller charmerende. I hvert fald ikke fra den retning, vi ankom til byen. Men Malaga er en stor by, med store og driftige forstæder, og så er byen det absolutte forretningsmæssige centrum for Costa del Sol.  Med over 1/2 mio indbyggere og et enormt antal turister er det en storby, selvom vi danskere måske tænker på den som en ren turist-/badeby.

Når man først kommer ind i hjertet af byen, finder man ud af, hvor meget Malaga rent faktisk rummer. Den gamle bydel emmer af historie og atmosfære og gamle bygninger og ruiner ligger side om side med moderne arkitektur og kunst. Byen spiller naturligvis også på det faktum, at en af verdens mest kendte malere blev født her. Picassos museum og fødested sætter scenen i et større område i byen, hvor man ikke underspiller kunstnerens tilknytnings forhold til byen, og man slipper ikke udenom de mange souvenirbutikker og restauranter, der skal minde én om Picassos by.

Malaga er en fantastisk levende by med smalle stræder og hyggelige pladser, og det er en fornøjelse at sidde på en af byens mange små cafeer, og drikke en kop kaffe. Eller som vi gjorde, spise en lækker paella i El Jardin, en restaurant, som bringer os 100 år tilbage i tiden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *