Fanget i den engelske koloni

Nu nåede vi så til Malaga. Vi fandt et sted lige uden for byen, lidt oppe i bjergene, cirka 20 km fra centrum. Vi kommer tilbage til vores oplevelse af Malaga lidt senere. Stedet vi fandt er en campingplads, som består af en afdeling med almindelige pladser, hvor man parkerer sin autocamper eller campingvogn. En anden afdeling, består af en lille allé, hvor der står faste vogne (nok nærmere chalets), på begges sider. Ideen er, at man lejer et “plot” for €375/md. Derefter får man placeret sit chalet på grunden, og vupti. Så har man en fast, spansk residens for kr. 33. 500 om året. Kvarteret her er beboet udelukkende af engelske pensionister, som kommer hertil i vinterhalvåret, og bruger det meste af deres tid på den nærliggende (1 km herfra) golfbane, eller andre baner, som der jo er nok af hernede.

Selvom her er tale om modne mennesker i pensionsalderen, har de ikke mistet deres engelske kultur eller rettere mangel på samme. De opfører sig som englændere normalt gør, når de er samlet: højtråbende, dominerende, hensynsløse, ukultiverede og absolut fordrukne. Den eller så hyggelige bar med terrasse er okuperet og omdannet til engelsk pub, hvor de mange snart eks-europæere holder til.

En anden specialitet her i området er, at de mange store sommer residencer, stort set alle er bevogtet af mindst to, gerne tre store aggressive hunde. De reagerer hver gang man går eller cykler forbi, og det medfører naturligvis, at der er en evig gøen, da den ene hund inspirerer den næste.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *