Fra Costa til Costa

Hvis man har prøvet at køre på A7, vest på fra Almeira, har man i hvert fald erfaret to ting. Både at der fremstilles og anvendes enorme mængder plastfolie i området og ikke mindst at Spanien er Europas største producent af tomater.
Over en strækning på omkring 100 kilometer, ses gigantiske drivhuse på ethvert stykke vandret liggende jord. Et areal på flere hundrede, ja tusinde kvadratkilometer er således dækket af hvidt plastik.
Som det er tilfældet med vores vindmøller, er synet af disse drivhuse nok kønnere, hvis man selv er indehaver af et sådant. Hvis man taster Almeira, Spain ind på Google Earth, vil man kunne få et indtryk af, hvor store arealer, der rent faktisk afsættes til at dyrke tomater. Længere mod vest, hvor de flade arealer ned mod vandet afløses af bjergene, ses drivhusene nu mere sporadisk på plateauer langs bjergsiderne.
   
 
Vi ankommer til La Herradura, lige vest for Almuñecar i strålende solskin. Det er en lille enklave af strandbarer, restauranter, dykker- og surfbutikker, omgivet af store udsigtsvillaer, der omhyggeligt er opført op ad bjergsiderne, som fører helt ned til havet. Vores campingplads ligger mindre end 100 meter fra stranden og er typisk spansk, med masser af charme og atmosfære. Vi gør os altid megen umage for at finde de små og lidt specielle steder, og undgår helst de store og mere turistprægede pladser. Her på campingpladsen, som kun rummer omkring 100 pladser, taler de stort set kun spansk. Der er ingen tvivl om, at her er stor aktivitet og liv her om sommeren, men da vi trods alt stadig befinder os tidligt på sæsonen, er området præget af englændere og tyskere, som søger væk fra de kolde områder. Ja, og så en enkelt dansker (os) og en svensker i den største autocamper, vi til dato har set

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *