Hjemme igen

Efter Mosel og Tyskland var vores rejse og eventyr slut for denne gang. Det varme vejr var blevet skubbet nordpå, og det forlød hjemmefra, at temperaturerne var de højeste i maj måned i mange år. Prognoserne lød på endnu mere sommerligt vejr, så vi så frem til at opleve det sene forår og den dejlige danske sommer.

Efter en dag på de tyske motorveje, og en grundig rengøring af vores mobile hjem gennem de seneste 10 uger, kunne vi sætte kursen de sidste kilometer mod Mols. Billedet var jo unægteligt noget anderledes end det, vi husker fra den 9. marts, hvor alting var dækket af sne.

Sidst vi så huset, var alt hvidt

En fantastisk rejse, med et væld af oplevelser er afsluttet, og  vi har nydt hvert et øjeblik.

 

Meersburg og Hagnau

Efter fem dage ved den dejlige Bodensee har vi nu besluttet at køre videre mod nord. De seneste to dage har vi boet lige uden for byen Meersburg, som ligger ved den østlige bred af den del af søen som kaldes Obersee. De første dage havde vi boet ved Untersee.
Vi kørte til Meersburg Kr. Himmelfartsdag. Når vi er afsted i flere måneder flyder hverdage, weekender og helligdage sammen, så vi tænkte jo ikke nærmere over, at netop denne dag kunne være speciel travl. Men det var den, og vi var heldige at få den sidst plads på campingpladsen Alpenblick i Hagnau lige uden for Meersburg. Tyskerne holder også en lang weekend i forbindelse med denne helligdag, og der var masser af fest og musik, skyllet ned af store mængder lokalt øl og vin.

Vi fik den næstsidste plads.

Meersburg er en af de større byer langs søen, og den er bestemt et besøg værd. Den gamle borg fra det syvende århundrede, som byen er opkaldt efter og det nye slot fra 1750 er centrum for en hyggelig by, som primært lever af turisme og vinproduktion.

På vej ned fra det nye slot til den gamle borg, som er blevet restaureret løbende
Smukke bindingsværkshuse pryder gadebilledet i Meersburg

Der produceres ganske glimrende vine i Bodensee området. Især kan det anbefales at smage hvidvinene, henholdsvis Weissburgunder, Grauburgunder og så naturligvis en Müller Thurgau. Da det er umuligt at lave en ordentlig rejsebeskrivelse uden at sætte sig ordentlig ind i tingene, fik vi naturligvis smagt grundigt på alle vinene.


Maj måned er højsæson for hvide asparges i Schweiz, Østrig og Sydtyskland. Enhver restaurant med respekt for sig selv har da også et specielt “Spargel Karte”, hvor man kan vælge mellem mange forskellige asparges retter. Den traditionelle, og efter min mening den bedste, er asparges med hollandaise sauce og hvide kartofler. Så behøver man ikke mere. Carina har heri fundet sig en ny livret, som hun har lovet at tilberede til perfektion, når vi kommer hjem. Ledsaget af et glas Weissburgunder er lykken gjort, og man kan nyde en spadseretur hen ad promenaden, mens solen går ned.

På vej hjem efter en god middag

Farvel sne

Fantastisk at forlade sne og minusgrader til fordel for forår og tocifrede plusgrader. Knapt var vi nået til Belgien før solen skinnende på os og gav os en varm velkomst. Termometret viste 17gr. og vi var klar over, at vi havde drejet den rigtige vej….mod syd!

Den store beslutning

Så er de væsentlige forudsætninger på plads, for at vi kan foretage vores tre måneders rejse, for at få fyldt vores personlige rygsække op med natur, kultur og andre spændende oplevelser. En gammel drøm om at køre rundt i Europa er således snart en realitet.

Villaen er solgt og skiftet ud med en Autocamper (godt nok kun på lejebasis) og så er det afsted mod varmere regioner. Der findes ingen faste destinationer, eller fastlagte ruter, blot en ønskeseddel over steder, vi gerne vil besøge. Turen starter i Flensborg, den 9. Marts.